lettergrootte: grootte 1grootte 2grootte 3

Wat is revalidatie?

Revalidatiegeneeskunde richt zich op het voorkomen, terugbrengen en genezen van (te verwachten) gevolgen voor mensen met blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking. In de Zorgverzekeringswet is het recht op revalidatiezorg vastgelegd.

Wanneer het niet te verwachten is dat u op korte termijn volledig herstelt, probeert de revalidatiearts u te helpen blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat ook niet mogelijk is, werkt de revalidatiearts samen met u om uw beperking zo goed mogelijk in uw leven, uw omgeving en de maatschappij in te passen.

De revalidatiezorg kan plaatsvinden in een revalidatiecentrum, een ziekenhuis, een verpleeghuis of bij een specialist. De revalidatiecentra werken veel samen met ziekenhuizen, verpleeghuizen, huisartsen, eerste lijn en thuiszorg. Voor revaliderende kinderen en jongeren zijn ook nog mytylscholen en tyltylscholen betrokken.

Voor meer informatie over revalideren kunt u terecht bij een revalidatiecentrum in uw buurt of een revalidatieafdeling in een ziekenhuis.

Print icoon
Link naar revalidatie Nederland
Zoek een revalidatie instelling

Link naar de 'links' pagina
Link naar revalidatie magazine