Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De cursus bestaat uit 3 dagen, waarin aandacht besteed wordt aan de achtergrond van en wetenschappelijke evidentie voor cognitieve gedragstherapie voor MS-gerelateerde vermoeidheid. Alle onderdelen van de behandeling komen aan bod en zullen worden geoefend aan de hand van rollenspellen en simulatiepatiënten.

Docenten

Drs. Marieke de Gier, Gz-psycholoog/cognitief gedragstherapeut
Marieke de Gier is als Gz-psycholoog werkzaam op de afdeling Medische psychologie van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zij heeft vanuit haar klinische werk veel ervaring met MS patiënten en de behandeling van vermoeidheid, heeft voor haar promotieonderzoek het blended CGT protocol MSFit ontwikkeld en onderzocht en gedurende de afgelopen jaren veel therapeuten geschoold en gesuperviseerd in CGT voor MS-gerelateerde vermoeidheid.

Prof. dr. Hans Knoop, klinisch psycholoog
Hans Knoop is werkzaam als hoogleraar Evidence based behavioural and psychological interventions in medical conditions, op de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC, en tevens hoofd van het Nederlands Kenniscentrum Chronisch Vermoeidheid. Hij heeft o.a. veel expertise op het gebied van behandeling van chronisch vermoeidheid en is auteur van het behandelprotocol voor CGT voor MS-gerelateerde vermoeidheid.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd was eerder geaccrediteerd door de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT) en Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt). Accreditatie is opnieuw aangevraagd en al toegekend door de FGzPt voor 22 punten.

Data 3-daagse cursus

  • Maandag 25 september 2023 – 9:30-17:00: VUmc
  • Maandag 9 oktober 2023 – 9:30-17:00: VUmc
  • Maandag 6 november 2023 – 9:30-17:00: VUmc

Praktische informatie

25 september Gehele dag

VUmc