Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op 24 en 25 november vindt de Mastersclass Amputatiechirurgie plaats in het Radboudumc in Nijmegen. Amputatie is een onderdeel van een multidisciplinaire aanpak om het best mogelijke herstel voor de patiënt te verwezenlijken, met zo optimaal mogelijk functioneren op activiteiten en participatie niveau. Het oefenen van chirurgische amputatietechnieken geeft de mogelijkheid om kennis te maken en nieuwe technieken aan te leren.

In deze masterclass wordt de nadruk gelegd op de hands-on snijzaal oefeningen waarin alle besproken amputatietechnieken zullen worden geoefend inclusief ‘targeted muscle reinnervation’. De indicaties en chirurgische aspecten van de botverankerde prothese komen ook uitgebreid aan bod komen. Prothesemakers zijn de professionals die de dagelijkse zorg leveren voor mensen met een beenamputatie en zien dan ook direct de gevolgen van de chirurgische technieken. We bieden dan ook de deelnemers de gelegenheid om de dialoog te zoeken tussen chirurg en prothesemaker.

Dit is de eerste masterclass chirurgische amputatie die in Nederland gehouden wordt met dit concept. Bij gunstige evaluatie zullen we dit jaarlijks herhalen.

Zie bijgevoegd document voor meer informatie.

Inschrijven kan via deze website.

Praktische informatie

november 24 @ 08:30 november 25 @ 17:00

Live bijeenkomst

Radboudumc

Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie