Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De gegevens die specialisten ouderengeneeskunde (en andere medisch specialisten) over hun patiënten vastleggen, zijn zeer waardevol. Uiteraard voor behandeling van de patiënt, maar ook voor kennisontwikkeling en kwaliteitsverbetering in de ouderengeneeskunde. Analyse van die gegevens is op dit moment nog niet mogelijk. Hiervoor is eerst standaardisatie in de elektronische patiëntendossiers nodig. En een data-infrastructuur. Het programma Leren van Data is daarmee bezig. We nemen je tijdens ons najaarscongres graag mee in de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Meld je nu gratis aan! 

Programma

Cees Hertogh, hoogleraar ouderengeneeskunde Amsterdam UMC praat ons bij over de stand van zaken in dit omvangrijke traject, maakt ons deelgenoot van de eerste resultaten en vertelt hoe specialisten ouderengeneeskunde zelf kunnen bijdragen.

Robert Verheij is programmaleider Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem en bijzonder hoogleraar ‘Transparantie in de zorg vanuit patiëntenperspectief’ bij Tranzo Tilburg University. Hij geeft ons een bredere blik op lerende zorgsystemen, ook n.a.v. de huisartsenregistratie die volgens dit principe vorm krijgt.

Naast deze twee sprekers zullen er vijf recente onderzoeken worden gepresenteerd vanuit de verschillende academische werkplaatsen ouderenzorg. Meer informatie hierover volgt.

Deelname is kosteloos

Ter ere van ons 50-jarig jubileum mogen we deelname aan dit najaarscongres kosteloos aanbieden! Het online congres is ook gratis te volgen voor niet-leden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Praktische informatie

24 november 2022 @ 13:00 17:00