Op 23 december 2013 kwam de wereld van de familie Beckers op zijn kop te staan. Hun auto werd met hoge snelheid aangereden waardoor de inzittenden, moeder Nancy en zoons Justin en Jamie letsel opliepen. Jamie bleek er zeer ernstig aan toe te zijn en liep, nog maar drie jaar oud, een volledige dwarslaesie op.

Hier vertellen zij hun verhaal

“Vrij snel na het ongeval kwamen we in contact met Coen de Koning van Slot Letselschade. Coen heeft ons de afgelopen 9,5jr begeleid.

Het moment dat meerdere gezinsleden in het ziekenhuis liggen en je niet weet wat je overkomt ben je radeloos op zoek naar hoe nu verder.

Het was vrij snel duidelijk dat Jamie (3jr) een complete dwarslaesie Thoracaal 9/10 had opgelopen en nooit meer zou kunnen lopen. Terwijl Jamie nog in het ziekenhuis lag begonnen we toch aan de toekomst te denken en is Coen aangeschoven om ons te begeleiden. Allereerst zorgde hij ervoor dat de aansprakelijkheid vlot werd erkend. Maar dat was pas het begin.

Er waren in ons huis uiteraard geen voorzieningen voor een klein jongetje met een dwarslaesie. De gemeente wilde in eerste instantie een soort van slaapunit in de tuin zetten waar Jamie zou kunnen slapen. Een soort portacabin, maar dat was voor ons echt onbespreekbaar.

Coen heeft toen in samenspraak met de aansprakelijke verzekeraar in een snel tempo een bedrag vrijgemaakt voor het realiseren van een aanbouw aan ons huis. Hiermee kreeg Jamie een volledig aangepaste slaapkamer met een aansluitende badkamer. Aangezien ik zelf aannemer ben, wilde ik de verbouwing graag zelf doen. Ook dit werd in overleg met de verzekeraar geregeld. Om iets te kunnen doen voor onze zoon en niet alleen maar verdrietig zijn en machteloos toekijken gaf een heel goed gevoel.

In de jaren die volgden moesten er diverse hulpmiddelen geregeld worden voor Jamie. Want lang niet alles wordt vergoed door ziektekostenverzekeraar of WMO en soms heb je ook behoefte aan (en recht op!) betere of andere voorzieningen. Coen hielp hierbij en zorgde ervoor dat dit in overleg met de aansprakelijke verzekeraar werd geregeld.

Coen heeft ook samen met ons een gesprek gehad bij de revalidatiearts van Jamie. Hij wilde weten wat er nog allemaal aan zorg en hulpmiddelen nodig zou zijn voor Jamie in de toekomst en of er zaken waren die misschien niet door de ziektekostenverzekeraar werden vergoed, maar volgens de arts wel nodig waren. Zo konden wij ons alvast voorbereiden op wat er allemaal nog op ons af zou komen en de kosten die dit met zich mee zou brengen. Dit werd dan weer besproken met de verzekeraar, zodat die mee kon denken en waar nodig de kosten kon vergoeden.

De extra kosten waar we mee te maken hebben zijn ieder jaar weer enorm. Coen heeft ervoor gezorgd dat we nu jaarlijks een voorschot krijgen op deze kosten, zodat we ze niet hoeven voor te financieren. Ook zorgt hij dat de schade steeds goed wordt bijgehouden, want ongemerkt lekken er heel veel uitgaven weg die je anders nooit meer vergoed krijgt. Hierbij kunnen wij gebruik maken van een online schadestaat om de kosten netjes bij te houden en te kunnen overleggen aan de verzekering. Dit maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

Allerlei zorgen worden je uit handen genomen zodat je je kunt richten op de kern: er zijn voor je kind.

Veel mensen denken dat een letselschadeadvocaat alleen zorgt voor vergoeden van schade. Maar ons is wel duidelijk geworden dat het om veel meer gaat. Slot Letselschade heeft een groot netwerk van mensen die zij in kunnen schakelen om de extra zorg die nodig is in beeld te brengen. Zij zorgen ook voor vergoeding hiervan door de aansprakelijke verzekeraar. Allerlei zorgen worden je uit handen genomen zodat je je kunt richten op de kern: er zijn voor je kind.

In het begin was het contact zeer intensief. Nu Jamie en wij onze weg wat beter hebben gevonden en de financiën goed geregeld zijn, is dat minder nodig. Dat is ook altijd zijn streven zegt Coen: mensen zelf de regie weer in handen proberen te geven. Zorgen dat ze uiteindelijk zelf verder kunnen zonder zijn hulp. Dat duurt bij een jongetje van drie met een dwarslaesie uiteraard veel langer dan bij iemand met minder ernstig letsel.

Er zullen nog wel wat zaken op ons pad komen waarbij Coen mee moet kijken, bijvoorbeeld als Jamie zelfstandig gaat wonen of – naar wij hopen – later gaat werken. Er zal ook een moment komen waarop de letselschadezaak afgewikkeld kan worden.  

Na een zeer hectische periode is er nu veel meer rust in ons gezin. Uiteindelijk moet je dat zelf voor elkaar krijgen, maar zonder de hulp van Coen en de medewerking van de aansprakelijke verzekeraar was dat een veel grotere opgave geweest. Financieel zouden we dan ook een groot probleem hebben gehad en dat zou een grote weerslag op ons gezin hebben gehad. Dat we ons kunnen richten op Jamie en de andere kinderen in ons gezin, in plaats van allerlei randzaken, is onbetaalbaar.”

Chris en Nancy Beckers

Net als bij Jamie proberen wij bij Slot Letselschade altijd te kijken hoe we slachtoffers weer zo goed en snel mogelijk hun zelfstandigheid terug kunnen geven. Dat is dus veel meer dan alleen maar kijken naar een financiële vergoeding. Wij staan voor het Recht op erkenning: erkenning van de specifieke situatie, niet denken in generieke oplossingen, maar individuele rechtvaardigheid. Dat betekent dus ook buiten de kaders van de WLZ, WMO en vergelijkbare regelingen denken. Voor meer informatie of vragen kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact

Wil je meer informatie? Bekijk onze website: www.slotletselschade.nl, vul de claimwijzer in,
of neem contact op via 030 – 69 80 690 of info@slotletselschade.nl. Wij helpen je graag verder!

Bedrijfsgegevens

Montaubanstraat 2B
3701 HP Zeist
030-6980690
info@slotletselschade.nl
http://www.slotletselschade.nl