Rijndam Revalidatie is specialist in complexe revalidatievraagstukken voor kinderen, jongeren en volwassenen in de regio Rijnmond en Drechtsteden. Om hun zorgprofessionals bevoegd en bekwaam te houden, werkt Rijndam Revalidatie al jaren met het leeraanbod van ZorgPad Professional. Sinds kort is dit aanbod uitgebreid met het revalidatiepakket met e-learning en microlearning. Yvonne Kesselring, medewerker HR opleiden en beheerder van de Rijndam Academie, deelt haar ervaringen.

Yvonne Kesselring, medewerker HR opleiden en beheerder van de Rijndam Academie

De uitdaging

Als revalidatiecentrum heeft Rijndam een bijzondere positie in de zorg, geeft Yvonne aan. “We hebben klinische afdelingen, waardoor we ook ziekenhuiskennis nodig hebben. Tegelijkertijd werken wij veel met jonge mensen en zijn we zeker geen verzorgingstehuis. Yvonne: “We waren op zoek naar specifieke leerpaden rondom kindzorg. Ook wilden we learnings aan gaan bieden voor zorgassistenten niveau 1 en helpenden niveau 2. Voorheen deden we dat voornamelijk voor onze verpleegkundigen niveau 4, 5 & 6.” Daarnaast was er behoefte aan korte scholing om kennis op te frissen of zaken snel op te kunnen zoeken.

Het Revalidatiepakket bestaat uit leerpaden die aansluiten bij de wereld van revalidatie.

De oplossing

Rijndam Revalidatie werkt al een jaar of zeven met ZorgPad Professional. Yvonne: “In de onderhandeling voor het nieuwe contract hebben we meegenomen wat we er graag bij wilden hebben; de kindzorg, niveau 1 & 2 leerpaden en korte learningsnacks. Nu is ons pakket uitgebreid met het Revalidatiepakket.” Het Revalidatiepakket bestaat uit leerpaden die aansluiten bij de wereld van revalidatie. Een aantal daarvan gebruikte Rijndam al en er is een aantal bijgekomen. De organisatie ging van 200 naar 475 licenties. Yvonne: “Bepaalde leerpaden stellen we alleen open voor verpleegkundigen, maar in het revalidatiepakket zitten ook modules die interessant zijn voor een bredere doelgroep. Daarom hebben we met Noordhoff de afspraak gemaakt dat we ook andere functies hier toegang toe kunnen geven als dat interessant voor ze is.”

De resultaten

Yvonne is blij met de hernieuwde keuze voor ZorgPad Professional en het Revalidatiepakket. “In de zorg moet je altijd naar de kosten kijken. Je wilt kwaliteit, maar je moet het wel allemaal op kunnen brengen. Noordhoff levert gewoon goede content, dus je krijgt waar voor je geld”, geeft Yvonne aan. “Het is ook fijn dat het pakket niet in beton is gegoten. Als we aangeven dat we wat anders nodig hebben, kunnen we makkelijk learnings toevoegen of weglaten. Wij hebben bijvoorbeeld een afdeling dwarslaesie heelkunde, en een neuro-afdeling; die hebben heel specifieke behandelmethodes en daarvoor heb je dus ook heel specifieke leerpaden nodig. We hebben veel leerpaden voor de kennis en vaardigheden die verplicht zijn vanuit de wet, maar daarnaast gebruiken we ook een heleboel andere interessante e-learnings.”

Snelle learnings tussendoor kunnen doen, springt heel erg in op die eigen regie van mensen.

Het leeraanbod wordt enthousiast en veel gebruikt. Het is nog even afwachten wat het effect zal zijn nu er meer gestuurd wordt op eigen regie en er minder verplicht is. “Voorheen was voorgeschreven welke toetsen en proeven je moest doen om bevoegd en bekwaam te zijn, tegenwoordig wordt er meer gestuurd op eigen regie. De modules zijn niet meer allemaal voorwaardelijk, maar meer facultatief. Wat je al weet, hoef je niet opnieuw te leren. Door die vrijheid worden er minder modules gevolgd. We hebben wel een aantal extra facultatieve modules toegevoegd, dus mensen zien regelmatig nieuwe learnings voorbij komen en kunnen zich zo dus specifieker bekwamen. Het pakket blijft ook in ontwikkeling, er worden regelmatig nieuwe (kinder)modules opgeleverd. De learning snacks vinden we heel leuk. Snelle learnings tussendoor kunnen doen, springt heel erg in op die eigen regie van mensen.”

Wil je meer weten over het revalidatiepakket van ZorgPad Professional?  Download de brochure met  titeloverzicht op de website van Noordhoff Professional.

Wil je kennismaken? Neem contact op via 030 638 3599 of professional@noordhoff.nl

Wij helpen je graag verder!