Nieuws

Klaar voor de Start! Sportdag voor kinderen met een beperking

14 juli 2015

Klaar voor de start! Sportdag voor kinderen met een beperkingOp zaterdag 5 september organiseert de BOSK in samenwerking met Meedoen met sport!, de sportdag 'Klaar voor de Start'! op On Campus in Zwolle. Een unieke dag waarop kinderen tussen 6 en 18 jaar met een fysieke beperking 18 sporten kunnen ontdekken. Verder krijgen zij informatie over aangepast sporten om in hun eigen regio te blijven bewegen. De toegang is gratis en de hele familie kan meedoen. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door: de Elastiekenkoers en On Campus Zwolle.

Waarom deze dag?
De BOSK zet zich al jaren in voor mensen met een fysieke beperking. Veel kinderen met een lichamelijke beperking blijken niet of nauwelijks aan sport te doen. Te lastig om te organiseren, geen mogelijkheden voor aangepast sporten in de buurt; redenen die vaak worden genoemd om het sporten te laten. Echter, ook voor mensen met een beperking is sporten goed en gezond. De BOSK wil daarom vooral kinderen al jong stimuleren om aan sport te gaan doen. Een sportdag waarop kinderen diverse sporten kunnen zien en uitproberen, en waarop de ouders informatie krijgen welke aangepaste sporten bij hen in de buurt te vinden zijn, is hiervoor het uitgelezen middel.

Sport inspireert en geeft zelfvertrouwen
Bo Kramer (16) uit Almere is een voorbeeld van de kracht van sport voor jongeren met een beperking. Toen zij op haar 11e een bijzondere vorm van botkanker bleek te hebben waardoor ze niet meer goed kon lopen, heeft de sport haar geholpen dit te accepteren. Bo wordt ontzettend blij van rolstoelbasketbal en maakt nu zelfs deel uit van het nationale damesteam. “Ik kon mijn ziekte snel omzetten in iets positiefs. De mensen in deze sport inspireren mij ook enorm en geven mij kracht om door te zetten." Bo is nu in training voor de Paralympische Spelen in 2018.

Meer informatie en (gratis) aanmelden
Zie voor het volledige programma en het aanmeldformulier www.bosk.nl. Om alles goed te kunnen organiseren vragen we je om je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 31 augustus. De gratis toegang voor het hele gezin is mogelijk door de bijdrage van de Elastiekenkoers. De Elastiekenkoers is een stichting die voor en door inwoners van de Hof van Twente is opgezet. Middels een jaarlijkse wielertocht (ca.170 km) zamelen zij geld in voor een goed doel.