Nieuws

Afronding Innovatieprogramma Revalidatie

07 januari 2016

Logo Innovatieprogramma RevalidatieOp 31 december 2015 liep het Innovatieprogramma Revalidatie op zijn eind. Het doel van het Innovatieprogramma Revalidatie was het vergroten van het innovatievermogen van revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen. Naast nieuwe ontwikkelingen was het van belang om eerdere onderzoeksprojecten en ontwikkelde innovaties landelijk te verspreiden en in te bedden in de zorgpraktijk.
 
Het Innovatieprogramma Revalidatie (2009-2015) bestond uit drie verschillende onderdelen, die werden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van ZonMw en Revalidatie Nederland:
 
  • Brede landelijke implementatie van innovaties die op kleine schaal effectief zijn gebleken (14 implementatieprojecten);
  • Ontwikkeling van innovaties op kleine schaal, op basis van relevante actuele kennis (35 ontwikkelprojecten);
  • Kennis beter beschikbaar en toegankelijk maken voor professionals door de ontwikkeling van een digitaal platform: Revalidatie Kennisnet.
De beschikbare financiën en de opzet van het Innovatieprogramma Revalidatie hebben een grote stimulans gegeven aan de ontwikkeling en implementatie van innovaties in de sector. Dankzij het enthousiasme van de projectuitvoerders, betrokkenheid van patiëntvertegenwoordigers en intensieve inzet en krachtenbundeling van de revalidatie-instellingen zelf, is het Innovatieprogramma Revalidatie een succes geworden.
 
Ter afronding van het volledige programma zijn alle 14 implementatieprojecten verbeeld in foto’s van Inge Hondebrink. Deze foto’s zijn op ansichtkaarten gebundeld en met een toelichting samengevoegd in een kaartenboekje. Dit boekje wordt verspreid onder onze stakeholders om te laten zien wat de succesvolle opbrengsten van het Innovatieprogramma Revalidatie zijn. Ook heeft iedere lid-instelling van Revalidatie Nederland exemplaren ontvangen om zelf uit te delen.
 
Meer informatie: Anne Swart, Programmacoördinator Innovatie.