Nieuws

Alle locaties Rijndam Revalidatie over op Elektronisch Patiƫnten Dossier

20 april 2017

Op dinsdag 18 april 2017 heeft locatie Erasmus MC van Rijndam het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) in gebruik genomen. Alle vijftien locaties van Rijndam werken nu met een speciaal EPD voor de Revalidatiezorg: R-EPD. Het nieuwe EPD zorgt niet alleen voor een optimale communicatie tussen de verschillende zorgverleners die bij een behandeling zijn betrokken, maar ook tussen locaties onderling.

Compleet beeld
In de afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de invoering van het R-EPD door alle vijftien locaties van Rijndam. Rajen Bhattoe, projectleider R-EPD: ‘Binnen Rijndam werken we met multidisciplinaire behandelteams. Dat betekent dat meerdere disciplines, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en arts  bij het revalidatieproces betrokken zijn. Met het gebruik van het R-EPD wisselen betrokken zorgverleners op een veilige manier actuele en relevante informatie uit. Dit geeft een compleet beeld en komt de zorg aan de patiënt ten goede. We zijn enorm trots op iedereen die aan deze succesvolle overgang heeft bijgedragen.’

Revalidatie EPD Het Revalidatie EPD is ontwikkeld door en voor de Nederlandse revalidatie in samenwerking met VIR e-Care Solutions. De huidige gebruikers en brancheorganisatie Revalidatie Nederland blijven nauw bij de doorontwikkeling betrokken. Het EPD is en blijft daarom volledig afgestemd op het multidisciplinaire zorgproces. Daarbij zijn vooral zaken als team- en behandelcommunicatie en rapportage belangrijk. Door de flexibiliteit is het EPD op diverse manieren in te richten, passend bij de werkwijze van een zorgorganisatie.