Nieuws

Dwarslaesie Challenge Week van start

07 april 2016

Op donderdag 7 april vond in de Sint Maartenskliniek de aftrap plaats van de Dwarslaesie Challenge Week van het Revalidatiefonds. Gedurende deze week gaan vijf mensen met een dwarslaesie de uitdaging van hun leven aan om geld in te zamelen voor dwarslaesieonderzoek.Na de kick-off vond direct de eerste challenge plaats. Koen van Zeeland, die voor zijn beroep onder andere bomen snoeide en rooide, klom zelfstandig in een boom. Onder aanmoediging van het toegestroomde publiek slaagde hij met de nodige inspanning voor deze challenge.

De komende week vinden er nog vier challenges plaats. Adriaan Boele gaat voor het eerst na zijn dwarslaesie crossen met een auto. Als dat goed gaat, doet hij op 28 en 29 mei mee aan het Europees Kampioenschap. Martijn Huliselan gaat van zijn huis naar Rijndam Revalidatie handbiken, een afstand van 80 kilometer. Meike van Haperen gaat zelfstandig op reis naar New York. Sebastiaan van Nieuwenhuizen zal op 15 april de deelnemers van het symposium ‘De kunst van Innoveren’ toespreken. Hiervoor moet hij zijn angst overwinnen.

Met deze challenges willen de deelnemers geld inzamelen voor het Revalidatiefonds. Het Revalidatiefonds financiert onderzoek naar de wijze waarop eigen regie- en zelfmanagementvaardigheden zich ontwikkelen; tijdens de revalidatie en het eerste jaar daarna.Meer informatie over de Dwarslaesie Challenge Week en over het onderzoek vindt u op www.dwarslaesiechallenge.nl.