Nieuws

Fysiotherapeut Wilfred Peter benoemd als lid van de Educational Committee in de nieuwe organisatie van EULAR

14 april 2021

Fysiotherapeut Wilfred Peter van het cluster reumarevalidatie bij Reade is onlangs benoemd als lid van de Educational Committee in de nieuwe organisatie van EULAR. 

Wilfred combineert zijn baan in Reade met die van onderzoeker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden. Hierdoor kan zijn klinische ervaring gecombineerd worden met ervaringen in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van reumatologie. Sinds kort is hij ook officieel benoemd als lid van de Educational Committee van de EULAR. Dit is één van de 5 Committees in de nieuwe organisatie van de EULAR. Hij zal daarin de Health Professionals vertegenwoordigen. 

Nationale en internationale samenwerking met health professionals (niet medische zorgverleners) in de reumatologie hebben geleid tot een functie als Convenor van de Online Course for Health Professionals in Rheumatology van de European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR). In deze rol is hij mede verantwoordelijk voor de inhoud en vorm van hoe deze online cursus wordt aangeboden en regelt hij de accreditatie voor health professionals in Nederland.