Nieuws

Kwaliteitsvenster voor revalidatie groot succes

10 september 2015

Kwalitietsvenster voor de revalidatie

Op 29 juni 2015 lanceerden revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen hun  Kwaliteitsvenster voor revalidatie. In de periode tot 1 september hebben ruim 5.500 bezoekers het Kwaliteitsvenster voor revalidatie weten te vinden. Momenteel is het bezoek aan het Kwaliteitsvenster voor revalidatie stabiel met gemiddeld 50 bezoeken per werkdag.

Deze bezoekcijfers zijn een mooie prestatie. Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen.
 
Opvallend is dat het percentage bezoekers dat het Kwaliteitsvenster bekijkt en doorklikt in het venster zeer hoog is (85%). Slechts 14,5% verlaat het venster direct weer. Dit betekent dat er dus veel interesse is om verder te lezen. Gemiddeld bekijkt de bezoeker bijna acht pagina’s en zit de bezoeker ruim drie en een halve minuut op de website.
Uit analyse van de statistieken blijkt verder dat het thema patiëntervaringen het best bekeken is, gevolgd door werk van artsen en tevredenheid van medewerkers.

Top 5 meest bezochte Kwaliteitsvensters revalidatie:
  • Adelante
  • RMC Groot Klimmendaal
  • Roessingh, Centrum voor Revalidatie  
  • De Hoogstraat Revalidatie
  • Heliomare
Van de ziekenhuizen is Orbis het best bekeken, gevolgd door Radboudumc en Sint Maartenskliniek.
 
Meer informatie: Jeroen Smale, beleidsmedewerker.