Nieuws

Leendert de Lange (VVD) bezoekt Roessingh

15 oktober 2015

Op maandag 12 oktober brachten Leendert de Lange, tweede kamerlid voor de VVD, en zijn persoonlijk medewerkster Graziella Ricagnoli een werkbezoek aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie.

Er werd gesproken over de algemene ontwikkelingen in de revalidatiesector en de ontwikkelingen bij Roessingh in het bijzonder. Ook werd uitgebreid gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van dwarslaesie. Hierbij werd aandacht gevraagd voor de discussie over spreiding en concentratie. Govert Snoek benadrukte dat er iets te zeggen is voor concentratie, maar dat dwarslaesiezorg wel goed bereikbaar moet blijven.

Tijdens de rondleiding werd onder meer een bezoek gebracht aan het Novalab. Anke Kottink, onderzoeker bij Roessingh Research en Development, demonstreerde de Armeoboon, de HandsOn en de Gryphon Rider game.

Hiermee kregen Leendert de Lange en Graziella Ricagnoli een mooi beeld van de innovatieve manier van behandelen in de medisch specialistische revalidatiesector.

Namens Roessingh spraken Pieter Windt (lid Raad van Bestuur), Hans Rietman (directeur RRD, voorzitter VRA, professor en hoogleraar UT en revalidatiearts), Govert Snoek (revalidatiearts dwarslaesie) en ervaringsdeskundige Marlous Oortgiesen met de gasten. Vanuit Revalidatie Nederland waren directeur Jannie Riteco en senior communicatieadviseur Karin van Londen aanwezig.  
 
Meer informatie: Karin van Londen, sr. communicatieadviseur.