Nieuws

LIN-opleidinsdag Reade was een groot succes!

12 januari 2022

Samen leren, innoveren en onderzoeken. Dat is waar het bij LIN (Leer- en InnovatieNetwerk) om draait. Maandag 10 januari vond de eerste LINopleidingsdag van dit jaar bij Reade plaats en deze was zeer geslaagd! Een afwisselend programma waarbij de studenten presentaties aan elkaar gaven om zo hun persoonlijk leertraject in beeld te brengen.Onze regieverpleegkundige Kirsten, tevens begeleider LIN, is vanaf het begin betrokken bij het LIN-concept en is zeer te spreken over deze nieuwe manier van leren.

"Vanaf de start meedoen en meedenken betekent uitproberen. In het begin kom je  erachter dat bepaalde dingen soms niet meteen werken, dat is niet erg. Met collega's en studenten praten over casussen en ziektebeelden maakt dat je samen verder komt. Het LIN-concept betekent voor mij dat we met elkaar blijven ontwikkelen en dat ik bewust blijf van wat ik doe. Ik sta stil bij mijn eigen handelen en vergroot hierdoor mijn kennis."

"In het begin was het heel erg zoeken. De studenten leren van de verpleegkundigen, en wij leren van de studenten. Dit uit zich in bijvoorbeeld een klinische les door een groep studenten. Het is een andere dynamiek waar ons team open voor staat, het enthousiasme is zichtbaar aanwezig! We zien wat het oplevert, dat inspireert."