Nieuws

Martijn gaat uitdaging van zijn leven aan tijdens Dwarslaesie Challenge Week

31 maart 2016

80 kilometer handbiken vanaf zijn huis in Den Haag naar de locatie van Rijndam Revalidatie aan de Westersingel in Rotterdam. Martijn Huliselan gaat deze uitdaging aan op zaterdag 9 april 2016 tijdens de Dwarslaesie Challenge Week. In september 2015 liep Martijn (34), vader van twee jonge kinderen, zijn dwarslaesie op na een val met zijn mountainbike. Na een half jaar revalideren bij Rijndam laat Martijn aan Nederland zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.
 

Persoonlijke uitdaging

“Ik doe mee aan de Dwarslaesie Challenge, omdat ik het belangrijk vind om mezelf uit te dagen. En ik wil graag een bijdrage leveren aan dwarslaesieonderzoek, omdat het (tot nu toe) een onherstelbaar letsel is en een grote impact heeft voor zowel de persoon zelf als zijn omgeving,” zo legt Martijn Huliselan uit. Een belangrijke drijfveer tijdens zijn revalidatie bij Rijndam is dat hij zich concentreert op de activiteiten die hij in zijn huidige situatie wél kan beoefenen. “Door weer te leren fietsen en hieraan doelstellingen voor mezelf te koppelen, heb ik mooie persoonlijke uitdagingen gesteld.” Naast de Challenge doet Martijn in juni 2016 met de Rijndam Racers mee aan de HandbikeBattle op de Kaunertal in Oostenrijk.

 

Revalidatie en onderzoek

Rijndam is het centrum voor regio Zuidwest Nederland als het gaat om revalideren met een dwarslaesie. Het revalidatiecentrum maakt waar  mogelijk gebruik van innovatieve technologie zoals de looprobot Lokomat of de loopband C-Mill. Daarnaast onderzoekt Rijndam met andere samenwerkingspartners hoe revalidatiecentra patiënten met een dwarslaesie nog beter kunnen begeleiden op het gebied van zelfregie, ook op langere termijn. In de nabije toekomst start Rijndam met een volgend onderzoek, over het optimaal begeleiden van patiënten met een incomplete dwarslaesie om zo een goede fysieke fitheid te verkrijgen en te behouden.

 

Dwarslaesie Challenge Week

De Dwarslaesie Challenge is een initiatief van het Revalidatiefonds in nauwe samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland en zes revalidatiecentra gespecialiseerd in de behandeling van dwarslaesie. In de Dwarslaesie Challenge Week van 7 tot en met 15 april gaan zes mensen met een dwarslaesie de uitdaging van hun leven aan. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor vernieuwend onderzoek naar dwarslaesies en hun eigen grenzen te verleggen. Samen willen de helden € 100.000 ophalen voor dwarslaesieonderzoek.

Kijk voor videologs, de route van de challenge en meer informatie op www.revalidatiefonds.nl/martijn.