Nieuws

Medewerkers Rijndam dansen op het ‘virus van hoop’

03 november 2020 / de Jerusalema Challenge

In Jerusalema vond Rijndam een mooie uitdaging voor een extra gevoel van saamhorigheid en een mooie dosis plezier met elkaar. De Jerusalema Challenge verspreidt zich als een vrolijkmakend virus over de wereld en creëert verbondenheid van zorgpersoneel over de hele wereld.

Rijndam danst
“Zullen we met elkaar een dansje wagen en als Rijndam meedoen aan de Jerusalema challenge?” vroeg Sander Boeren, fysiotherapeut bij Rijndam, zich af in een bericht op intranet. Op een positieve manier laten zien dat wij deze crisis aankunnen, dat wij er zijn voor elkaar en onze patiënten. Het resulteerde in circa 100 dansende medewerkers op verschillende locaties van Rijndam. 

Herstellen van corona
Inmiddels wordt Jerusalema het ‘virus van hoop’ genoemd. Tijdens de coronapandemie samen dansen voor hoop en saamhorigheid. De dansvideo is een hart onder de riem voor medewerkers én patiënten in deze barre coronatijd. Zeker gezien Rijndam weer voor een grote uitdaging staat; in deze tweede golf komen binnenkort weer meer post-COVID patiënten naar Rijndam voor hun revalidatie. En deze patiënten kunnen zoals altijd rekenen op de beste zorg. Met de motivatie en samenwerking zit het in ieder geval goed.

Bekijk het filmpje hier: