Nieuws

Minister van Rijn bedankt de revalidatiezorg

25 juni 2020

Minister Van Rijn heeft op 22 juni jl. in Breda een werkbezoek gebracht aan Revant medisch specialistische revalidatie als dank voor de belangrijke bijdrage van de revalidatiesector aan de beheersing van de coronacrisis.
Minister Van Rijn op bezoek bij revalidatiecentrum Revant in Breda

Minister Van Rijn sprak met patiënten, revalidatieartsen en therapeuten, onder andere via beeldbellen. Hij was onder de indruk van de aanpassing van de sector aan de nieuwe omstandigheden. De medisch specialistische revalidatie is bovendien een belangrijke schakel in het totale zorgnetwerk rond coronapatiënten en draagt er aan bij dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek krijgen.

De revalidatiesector heeft Van Rijn laten zien dat de coronacrisis niet alleen op de Intensive Care wordt gewonnen, maar dat er daarna nog een belangrijk en onmisbaar revalidatietraject volgt. Van de patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen heeft 20% een intensief revalidatietraject nodig.

Het is dan ook van belang dat bij de opschaling van de capaciteit als voorbereiding voor een eventuele 2e golf ook de medisch specialistische revalidatie blijvend wordt meegenomen. Dit heeft Revalidatie Nederland met de minister besproken.
 
Het ministerie van VWS heeft op haar linkedin-pagina een video van het werkbezoek geplaatst: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6681208688121843713.