Nieuws

Nieuwe app: afspraken inzien en navigeren door het revalidatiecentrum

04 oktober 2016

Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede heeft een nieuw soort app gemaakt. Revalidanten kunnen hiermee via hun smartphone of tablet afspraken inzien en navigeren door het gebouw.
Lees meer in Revalidatie Magazine (RM)

Nieuwe app: afspraken inzien en navigeren door het revalidatiecentrum
 
Roessingh lanceerde - voor zover bekend als eerste Nederlandse revalidatiecentrum - eind vorig jaar een eigen app. De app biedt mensen via hun smartphone of tablet toegang tot de informatie die ook op de website staat. Zo zijn alle informatiefolders via de app te bekijken, net als informatie over bezoektijden of contactgegevens.
 
Inmiddels is de app uitgebreid met een agenda- en navigatiefunctie. Elke week ontvangen revalidanten van Roessingh een planning van de verschillende therapieën voor de aankomende week. Het was al mogelijk om via de website deze planning in te zien, maar nu is deze optie ook beschikbaar in de app. Voorwaarde om van deze dienst gebruik te maken, is dat revalidanten zich aanmelden. Na aanmelding ontvangen ze per mail een inlogcode voor het beveiligde gedeelte van zowel de app als de website.
 
Nieuw is ook de mogelijkheid om met de app te navigeren in Roessingh. Revalidanten en bezoekers kiezen een bestemming en krijgen vervolgens aanwijzingen en herkenningspunten te zien die hen naar hun bestemming leiden. Het navigeren gebeurt door middel van zogeheten iBeacons: zendertjes die overal in het gebouw zijn aangebracht en die via Bluetooth draadloos verbinding maken met het apparaat van de app-gebruiker.  
 
Zijn er meer revalidatie-instellingen met vernieuwende apps? Laat het ons weten op rm@revalidatie.nl

Bron: Revalidatie Magazine (RM) nr. 3 2016