Nieuws

Ontwikkeling nieuw robotsysteem voor arm/handrevalidatie

01 februari 2019

Adelante is deze week als eerste in de wereld gestart met het ontwikkelen van een robotsysteem uit de kernindustrie dat ingezet kan worden om de arm- en handvaardigheid van mensen na een beroerte te verbeteren.

Adelante heeft de eerste stap gezet om dit onderzoek samen met i2-CoRT-partners mogelijk te maken. Eén van de vervolgstappen is gericht op het onderzoeken van de effecten van dit unieke trainingssysteem, eerst bij mensen zonder beperking en daarna bij mensen met arm- en handproblemen. Het is de bedoeling de eerste testresultaten in de zomer van 2019 bekend te maken.

Lees hier het volledige persbericht.

Het i2-CoRT project wordt in het kader van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn uitgevoerd met ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en enkele Euregionale overheden. De partners in het i2-CoRT-project zijn Adelante, Jessa Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Herk-de-Stad, Universitair Medisch Centrum Luik, Universitaire medische faculteit van Aken, Universiteit Hasselt, Universiteit Maastricht, Universiteit van Luik, Technische Universiteit Eindhoven, Zuyd Hogeschool, Hogeschool PXL, Pôle MecaTech ASBL, WeLL. i2-CoRT brengt state-of-the-art kennis en ervaring samen van revalidatiecentra, kenniscentra, (MKB) bedrijven, organisaties in de gezondheidszorg en patiënten (organisaties) om innovatie en implementatie van revalidatietechnologie te bevorderen en te versnellen. i2-CoRT staat voor "Innovation and Implementation accelerator for Complex Rehabilitation Technology". Meer informatie: www.adelante-zorggroep.nl/i2-cort