Nieuws

Patiƫnten krijgen aanvullende online behandeling met Oefenportaal Rijndam

24 augustus 2017

Het uitvoeren van oefeningen is een essentieel onderdeel van revalidatiebehandelingen. Met het online oefenportaal biedt Rijndam Revalidatie patiënten nu de mogelijkheid om zelfstandig thuis te oefenen. Zowel de patiënten als de behandelaars van Rijndam, die het eHealth portaal uitgebreid in een pilot getest hebben, zijn positief. 

Zelfstandig oefenen wanneer het de patiënt uitkomt
Binnen het Oefenportaal Rijndam schrijft de behandelaar zijn patiënt persoonlijke oefeningen en artikelen voor die op dat moment passen in de behandeling. De oefeningen zijn veelal vormgegeven in instructiefilmpjes en worden schriftelijk toegelicht. De patiënt voert deze oefeningen vervolgens thuis uit. Door het interactieve karakter heeft de behandelaar direct inzicht in de voortgang. Ook kunnen behandelaar en patiënt contact met elkaar hebben via de berichtenfunctie. 
               
Optimaal revalideren
“Het Oefenportaal Rijndam vormt een goede aanvulling op de bestaande revalidatiebehandeling”, vertelt projectleider en ergotherapeut Brigitte van Meggelen. “Het ondersteunt het werken aan herstel, doordat de patiënt ook tussen de afspraken bij Rijndam door kan oefenen.” Het Oefenportaal Rijndam is op dit moment al beschikbaar voor patiënten op de locaties in Dordrecht en Gorinchem. Later dit jaar volgt een uitrol op de andere locaties.