Nieuws

​Reade eerste revalidatiecentrum met nieuw ZIS/EPD: HiX

08 december 2016

Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, is als eerste revalidatiecentrum in Nederland overgestapt van EZIS op HiX van softwareleverancier ChipSoft. HiX vervangt het digitale ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS), inclusief elektronisch patiëntendossier (EPD). Het vormt een geïntegreerde werkomgeving wat nieuwe en toekomstbestendige toepassingsmogelijkheden biedt, zoals gebruik van touchscreens, tablets en apps. “Met HiX zijn we optimaal voorbereid op de toekomst en in staat de moderne zorg te bieden die bij een vooruitstrevend centrum als Reade past.”, aldus Toine Vogels, lid Raad van Bestuur.

Silvia Pintabona, Programmamanager HiX van Reade: “Het is een heel intensief project geweest. Door de migratie in eigen beheer uit te voeren, hebben we veel kennis opgedaan die we zullen inzetten in de verdere doorontwikkeling van HiX. Met HiX kunnen we onze ambities voor de komende jaren realiseren ten aanzien van eHealth toepassingen. Op die manier betrekken we de patiënt nóg sterker bij de eigen zorg.”
Toine Vogels, lid Raad van Bestuur, kijkt terug op een succesvolle overgang van EZIS naar HiX: “De succesvolle en vrijwel geruisloze overgang van EZIS naar HiX is mogelijk gemaakt dankzij de grote inzet en betrokkenheid van een groot aantal medewerkers van Reade. Een prestatie waar we trots op zijn.”
 
Over Reade: Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Reade heeft twee hoofdvestigingen en een groot aantal nevenvestigingen in algemene ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. Ook wordt specialistische zorg aangeboden in diverse scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Door dit netwerk is de organisatie in staat de juiste zorg dichtbij huis van de cliënt aan te bieden. Reade levert daarnaast een onmisbare bijdrage aan de innovatie van de revalidatiegeneeskunde en reumatologie, en speelt een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Reade is de nieuwe naam voor de organisatie die in ontstaan uit de fusie tussen Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemeninstituut (JBI), en werkt intensief samen met VUmc.
Over HiX: HiX is het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.