Nieuws

Revalidatiesector lanceert innovatief kennisnet

12 juni 2012

Revalidatie Nederland heeft tijdens het symposium ‘Innovatie in de Revalidatie’ op vrijdag 8 juni 2012 Revalidatie Kennisnet gelanceerd. Revalidatie Kennisnet (www.revalidatiekennisnet.nl) is een sectorbreed en online systeem voor kennisuitwisseling.Digitale ontmoetingsplaats
Het is een digitale ontmoetingsplaats waar revalidatieprofessionals vakinhoudelijke kennis kunnen delen en hun onderlinge samenwerking kunnen versterken.

Revalidatie Kennisnet is gemaakt voor alle professionals in de revalidatie. Professionals kunnen zelf kennis plaatsen in kennisbanken, elkaar vragen stellen en casuïstiek bespreken. Ook samenwerken in besloten groepen behoort tot te mogelijkheden.

Innovatieprogramma
Revalidatie Kennisnet is een van de resultaten van het Innovatieprogramma Revalidatie, dat van 2010 tot en met 2012 loopt. Het ministerie van VWS stelde voor dit programma € 6 miljoen beschikbaar. Doel van het programma is om het innovatievermogen van de revalidatiesector verder te vergoten. Revalidatie Nederland voert het programma in nauwe samenwerking met ZonMw uit.

Magazine
Om de  innovaties in de revalidatiesector goed zichtbaar te maken heeft Revalidatie Nederland een speciaal magazine uitgegeven. Jannie Riteco, directeur van Revalidatie Nederland, heeft dit op het symposium van 8 juni jl. aangeboden aan vier projectleiders van innovatieprojecten uit het Innovatieprogramma Revalidatie. Het magazine is te verkrijgen bij Revalidatie Nederland en te downloaden op de website van Revalidatie Nederland.

Revalidatie Nederland is de branchevereniging voor de revalidatie en zet zich in voor de belangen van haar leden, gericht op het aanbieden van zo goed mogelijke revalidatiezorg. Revalidatie Nederland heeft 30 leden, waaronder alle revalidatiecentra in Nederland en een aantal ziekenhuizen.