Nieuws

Rijndam benoemt nieuwe leden en voorzitter Raad van Toezicht

18 december 2020

Rijndam Revalidatie verwelkomt Simon Bambach en Douwe van Riet als nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Zij vervangen Boele Staal, voormalig voorzitter, en Maarten Hillenaar vanwege het verstrijken van hun zittingstermijnen. Huidig raadslid Jeltje Schraverus is benoemd als nieuwe voorzitter.

Simon Bambach
Simon Bambach is benoemd als lid van de Raad van Toezicht met de portefeuille Innovatie. Simon is werkzaam geweest in de technologiesector onder andere als vice-president van verschillende binnen- en buitenlandse locaties van Philip Electronics en VDL. Sinds 2019 heeft Simon zijn eigen onderneming waarmee hij actief is als commissaris, toezichthouder en als management consultant. Daarnaast is hij actief investeerder in drie bedrijven in de technische- en duurzaamheidshoek. Simon Bambach is in de gezondheidszorg actief als lid van de Raad van Toezicht van de St. Anna Zorggroep en van Adelante.

Douwe van Riet
Als tweede nieuw lid komt Douwe van Riet met de portefeuille bedrijfsvoering de Raad van Toezicht versterken. Douwe heeft jarenlange ervaring in de zorgsector in verschillende directierollen van Amsterdam UMC. Sinds februari 2019 is Douwe bestuurder bij woonzorgorganisatie HVO-Querido in Amsterdam, waar hij sinds afgelopen juni de rol van voorzitter bekleedt. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van Zorggroep de Vechtstreek en bestuurslid bij Valente en bij SIGRA.

Jeltje Schraverus
Jeltje Schraverus is sinds 1 januari 2019 lid van de Raad van Toezicht bij Rijndam en vanaf 1 januari 2021 benoemd tot voorzitter. Zij is een ervaren bestuurder binnen de gezondheidszorg. Momenteel is zij werkzaam als Voorzitter raad van bestuur a.i. bij Santiz Ziekenhuizen en daarnaast lid van de Raad van Toezicht van KNGF Geleidehonden.

Vijf toezichthouders
De Raad van Bestuur van Rijndam wenst de nieuwe leden en voorzitter veel succes in hun functie. Naast deze benoemingen bestaat de Raad van Toezicht van Rijndam verder uit: Marleen Kloppers, voorzitter commissie Financiën en Informatievoorziening en Carmen Vleggeert-Lankamp op voordracht van de cliëntenraad.