Nieuws

Rijndam Racers als enige handbiketeam aan start van Koos Moerenhout Classic

23 mei 2016

Het handbiketeam van Rijndam Revalidatie, de Rijndam Racers, staat op 28 mei aan de start van de Koos Moerenhout Classic. De Rijndam Racers zijn het enige handbiketeam dat deelneemt aan deze toertocht. Het team wil met zijn deelname meer bekendheid geven aan handbiken en rijdt de toertocht ter voorbereiding op de HandbikeBattle in Oostenrijk.

Fietsen op armkracht
Het team bestaat uit zes handbikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Zij kunnen hun benen niet of gedeeltelijk gebruiken en fietsen deze toertocht van 85 kilometer op armkracht, hetgeen gemiddeld zo’n 25% van de beenkracht is. Enige jaren geleden kwamen de Rijndam Racers in contact met Koos Moerenhout via hun ambassadrice en Rabobank wielrenster Lucinda Brand. Hij nodigde het handbiketeam uit om mee te doen aan de Koos Moerenhout Classic; een toertocht in verschillende afstanden over Goeree-Overflakkee en door het Brabantse landschap.

Meer bekendheid
Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de Koos Moerenhout Classic meer bekendheid te geven aan sporten met een dwarslaesie en amputatie in het algemeen en handbiken specifiek. De Rijndam Racers doen op donderdag 16 juni 2016 ook mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Het team rijdt voor patiënten van Rijndam Revalidatie die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Met het binnenhalen van sponsorgeld, hopen de Rijndam Racers een handbike bij elkaar te fietsen. Zo geven zij deze mensen de gelegenheid tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft. Daarnaast is het voor alle teamleden een mooie persoonlijke en sportieve uitdaging.

Meer informatie over de Rijndam Racers en de mogelijkheden om ze te steunen of aan te moedigen zijn te vinden op www.rijndamracers.nl of via Facebook  en twitter!