Nieuws

Rijndam Racers presenteert nieuwe team voor HandbikeBattle 2016

08 januari 2016

Op donderdag 7 januari presenteerde het handbiketeam van Rijndam Revalidatie, de Rijndam Racers, de nieuwe teamsamenstelling voor de HandbikeBattle op 16 juni 2016 op de Kaunertal in Oostenrijk. Bij het samenstellen van het team is ernaar gestreefd om zoveel mogelijk nieuwe mensen een kans te geven om het unieke handbike-evenement te kunnen beleven.
                                                       
Nieuw team
Het team van 2016 bestaat uit zes handbikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Zij kunnen hun benen niet of gedeeltelijk gebruiken en gaan daarom op armkracht de berg op. Teamcaptain John Jongeneel maakt dit jaar voor de tweede keer deel uit van het team en is teamcaptain. Zijn opgedane kennis deelt hij met vijf debutanten. Het team wordt ondersteund door een groep medewerkers van Rijndam die onder andere helpen bij de training, het meezoeken naar sponsoren en het regelen van een onderkomen. Iedere handbiker heeft een persoonlijke buddy die op de dag zelf mee naar boven fietst ter ondersteuning. Ook in aanloop naar het evenement hebben handbiker en buddy regelmatig contact, tijdens bijvoorbeeld trainingsmomenten en testbijeenkomsten.


Meer bekendheid
Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan sporten met een dwarslaesie en amputatie in het algemeen en handbiken specifiek.
De Rijndam Racers rijden ook voor patiënten van Rijndam revalidatie die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Met het binnenhalen van sponsorgeld, hopen de Rijndam Racers een handbike bij elkaar te fietsen. Zo geven zij deze mensen de gelegenheid tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft. Daarnaast is het voor alle teamleden een mooie persoonlijke en sportieve uitdaging.
 
HandbikeBattle
Het team doet op donderdag 16 juni 2016 mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Ze gaan de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht. Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1.000 hoogtemeters en hellingen tot 11% strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit verschillende landen. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ook dit jaar doet het team zijn uiterste best om de beker naar Rotterdam te halen.

Meer informatie over de Rijndam Racers en de mogelijkheden om te steunen of aan te moedigen zijn te vinden op www.rijndamracers.nl of via Facebook en twitter!