Nieuws

Rijndam Revalidatie vrijdag 16 juni bij Omroep MAX-programma ‘Wie maakt het verschil’

15 juni 2017

Omroep MAX heeft voor het programma ‘Wie maakt het verschil’ opnames gemaakt bij Rijndam. Peter Timofeeff, die bijna drie jaar geleden een beroerte kreeg, staat hierin centraal. De aflevering is vrijdag 16 juni om 18:40 uur te zien op NPO 2.

Door intensieve revalidatie is Peter Timofeeff inmiddels goed hersteld. Maar waarom lukt dat niet bij iedereen? En welke innovaties zijn er voor de patiënt van nu en voor de toekomst? De aflevering op vrijdag 16 juni gaat over het ontstaan en de behandeling van een beroerte en geeft antwoord op deze vragen. Omroep Max maakt het programma ‘Wie maakt het verschil?’ in samenwerking met de Hersenstichting en bestaat uit vijf afleveringen.

Nieuwe techniek bij Rijndam

Voor de vijfde aflevering zijn bij Rijndam opnames gemaakt over een nieuwe techniek die is toe te passen tijdens de revalidatie van patiënten met een beroerte: de transcraniële Direct Current Stimulatie (tDCS). Bij tDCS worden elektroden op het hoofd van de patiënt bevestigd. Deze elektroden geleiden een zwakke elektrische stroom, waarbij de hersenschors via de schedel wordt gestimuleerd. De stimulatie heeft een toegevoegde waarde voor mensen met chronische afasie na een beroerte. In de aflevering praat Peter met onze behandelaars over deze ontwikkeling.

Meer informatie over tDCS is te vinden op de website van de Hersenstichting.

Wie maakt het verschil, aanstaande vrijdag 16 juni 2017, om 18.40 uur op NPO 2.