Nieuws

Spectaculaire opening Heliolympics

22 september 2016 / Meervoudig Paralympisch kampioen Jetze Plat verricht openingshandeling

Meervoudig Paralympisch kampioen Jetze Plat verricht openingshandeling Heliolympics

Meervoudig Paralympisch kampioen Jetze Plat opende op 22 september de Heliolympics in Wijk aan Zee. Samen met Thomas Smit, een leerling van Heliomare, stak hij het Heliolympische vuur aan.

Vlaggen werden gehesen door Paralympische sporters Geert Schipper, Ronald Vink, Mirjam de Koning, Mischa Rossen, Bibian Mentel en oud Olympisch zeiler en cliënt van Heliomare dhr. Werkhoven. Sterre van Boxtel (Superkids) zong daarbij het Wilhelmus.

Gastheer was Toine van Peterstraten en als uitsmijter zong O’3GNE drie prachtige nummers waarbij leerlingen van Heliomare Onderwijs spontaan het podium op klommen. Earthquake Brassband zorgde voor het Braziliaanse tintje.

Over de Heliolympics
Van 22 september tot en met 6 oktober krijgen ruim tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking de kans om diverse sporten te ontdekken.

Op meer dan 10 locaties in Noord-Holland gaan zij sporten beoefenen als zeilen, zwemmen, blokarten en rolstoelbasketbal. Daarnaast nemen zij op verschillende niveaus deel aan wedstrijden en geven Paralympische kampioenen als Mirjam de Koning, Bibian Mentel en Ronald Vink clinics aan toekomstige toptalenten.

Voor een aantal activiteiten is nog plek: www.heliolympics.nl