Nieuws

Spel Gryphon Rider in ontwikkeling

02 april 2015

Een aantal (kinder)fysiotherapeuten van RMC Groot Klimmendaal heeft in samenwerking met Roessingh Research and Development, Grendel Games, Mecon, MEM Machinebau, een bijzonder balansspel ontwikkeld dat geschikt is voor revalidatie. Dit computerspel heet Gryphon Rider en bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling en verfijning.

Aanleiding voor het ontwikkelen is dat reguliere computerspellen vaak niet aansluiten bij het niveau van onze cliënten. Daarnaast zijn deze spellen onvoldoende instelbaar om te gebruiken als therapiemiddel binnen de revalidatie.

Hoe werkt het?
Tijdens het balansspel Gryphon Rider berijdt de speler een Griffioen: een schitterend fabeldier dat bijzondere avonturen beleeft. Samen doorlopen ze verschillende levels die zich onder andere afspelen in de jungle, in het water en in de mijnen. Om de griffioen met goed gevolg door de levels te leiden, wordt de speler uitgedaagd om afwisselende posities in te nemen waarbij hij zijn zit- en stabalans op de proef stelt.

Het spel is volledig instelbaar. Zo kan bijvoorbeeld aangegeven worden worden welke hand of welk been de speler moet gebruiken. Ook kan gekozen worden of het spel zittend of staand uitgevoerd wordt. En er zijn verschillende levels die variëren in moeilijkheidsgraad waarop spelers kunnen instromen. De game is te spelen via de Xbox 360 Kinect.

Voor wie is de Gryphon Rider bedoeld?
De Gryphon Rider is in eerste instantie ontwikkeld voor jongeren en volwassenen in de leeftijd van 12 tot en met 35 jaar. Daarnaast draait de toepassing van het spel om behandelprogramma’s waarbij het trainen van de balans een doelstelling is.

De ontwikkelaars zijn het spel nog aan het verfijnen. Daarnaast wordt aanvullend wetenschappelijk onderzoek nog afgerond. Daardoor zult u de de Gryphon Rider nog niet tegenkomen op RMC Groot Klimmendaal.  We brengen u uiteraard op de hoogte wanneer het balansspel wel onderdeel gaat uitmaken van onze behandelprogramma’s.