Nieuws

Start stichting “Vrienden van Rijndam Revalidatie”

14 februari 2018

Rijndam Revalidatie heeft sinds kort haar eigen vriendenstichting; “Vrienden van Rijndam Revalidatie”. De stichting zet zich in voor extra voorzieningen en faciliteiten die het verblijf van patiënten en hun naaste omgeving aangenamer maken. Met de eerste bestuursvergadering is de stichting officieel van start gegaan.
 
Rijndam Revalidatie wil haar patiënten de beste zorg bieden en werkt continu aan innovatieve revalidatiezorg. De komende jaren bouwt Rijndam Revalidatie dan ook aan nieuwe huisvesting. Hierbij ontstaan diverse wensen om het verblijf van patiënten en hun naaste omgeving aangenamer en gastvrijer te maken. Vrienden van Rijndam Revalidatie werft gelden om deze extra faciliteiten, die niet uit regulier budget betaald kunnen worden, toch mogelijk te maken.
 
Voorbeelden van wensen zijn een speeltoestel waarop kinderen buiten kunnen spelen, een tienerhoek om te gamen of een slaapbank in elke eenpersoonskamer zodat partners gemakkelijk kunnen blijven overnachten. Rijndam luistert hierbij naar de wensen van haar patiënten. Daarnaast komen wensen of ideeën ook vaak vanuit medewerkers naar voren. Medewerkers staan dicht bij de patiënt en weten vaak wat het verschil kan maken. Zij kunnen nu beroep doen op de vriendenstichting die zich in gaat zetten om deze wensen in vervulling te laten gaan.
 
Bestuur
Het bestuur bestaat uit vier leden die zich inzetten voor het realiseren van deze wensen: drs. Ben Drentje (voorzitter), revalidatiearts; niet praktiserend, drs. Guido van den Bogaert MBA, lid raad van bestuur Rijndam Revalidatie, mr. Jolande van Loon, bestuurslid Ploum Advocaten en Notarissen en dr. Agaath Sluijter, directeur Medical Delta. De bestuursleden dragen Rijndam een warm hart toe en zetten zich allen onbezoldigd in.