Nieuws

Succesvolle scholingsbijeenkomst kinderrevalidatie

07 juni 2018

Op maandag 4 juni jongstleden vond de tweede bijeenkomst vanuit het scholingsprogramma MSR plaats bij De Hoogstraat Revalidatie. Tijdens deze bijeenkomst stond de kinderrevalidatie centraal. Er waren 17 deelnemers vanuit stakeholders als VGZ, AJN Jeugdartsen Nederland, VGN, CZ, Capaciteitsorgaan en het Ministerie van VWS.
 
Dorine[GH1]  Wekking, voorzitter van Revalidatie Nederland, heette de deelnemers welkom. Vervolgens nam Marie-Anne Kuijper, kinderrevalidatiearts en medisch manager bij De Hoogstraat Revalidatie, het woord. Na een korte introductie over De Hoogstraat leidde zij het onderwerp ‘kinderrevalidatie’ in en gaf ze het woord aan collega Inez van der Ham, kinderrevalidatiearts bij Rijndam Revalidatie. Zij vertelde wat kinderrevalidatie inhoudt. Daarna gaf Sanne van der Vossen, kinderrevalidatiearts bij De Hoogstraat Revalidatie, een inkijkje in de therapeutische peutergroep (TPG).
 
Indrukwekkend was het verhaal van Kim Rabbie, die een dochter heeft met Cerebrale Parese. Ze ging in op de impact hiervan op het gezin en de vele contacten die zij moet onderhouden om de zorg voor haar dochter te regelen. Vervolgens belichtten Marjolijn Ketelaar, senior onderzoeker Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, en Jeanine Voorman, kinderrevalidatiearts bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het thema innovatie en onderzoek binnen de kinderrevalidatie.
 
Het was een succesvolle bijeenkomst. De meeste deelnemers hebben zich ook ingeschreven voor de derde bijeenkomst over innovatie en technologie op 11 september bij Rijndam Revalidatie. Mocht u mensen kennen voor wie deze bijeenkomst relevant is dan horen we dit graag. Meer informatie over het scholingsprogramma vindt u op de website van Revalidatie Nederland.