Nieuws

Symposium 'Meedoen=Groeien!'

08 november 2018

Op vrijdag 30 november 2018 organiseren HandicapNL, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft het eindsymposium van het project "Meedoen=Groeien! ”. Dit symposium vindt plaats van 12:00 tot 18:30 uur in De Fabrique te Maarssen en is inclusief lunch en afsluitende borrel.

Het thema van ons eindsymposium is "Doorgroeien=Meedoen!”
 
Samenwerking
Meedoen=Groeien! [MH3] is een unieke samenwerking tussen HandicapNL, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft en financieel mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.
De afgelopen vier jaar is onderzocht hoe kinderen met kanker en hun gezinnen kunnen worden ondersteund door middel van interactieve producten, waarbij specifiek aandacht is besteed aan het stimuleren van fysiek spelen en het ondersteunen van het gezin.

Kansen en uitdagingen
Nu we naar de afsluitende fase gaan van dit project, willen wij op het symposium  de resultaten en onze bevindingen, zowel inhoudelijke als organisatorische aspecten van het project, aan u presenteren om daarna in workshops te verkennen welke vervolgstappen relevant zijn.

Samen met u willen wij nagaan hoe we met zorgprofessionals, de creatieve industrie, zorgfinanciers en natuurlijk met (chronisch) zieke kinderen en hun ouders zelf, kunnen doorgroeien: Waar liggen kansen? Welke uitdagingen liggen er? Hoe kunnen we samen nieuwe stappen zetten?

Op de middag zelf presenteren we de resultaten van dit project, met daarnaast een aantal boeiende workshops waarin wij onze opgedane kennis op een ervaringsgerichte manier met jullie delen.
Eén van de uitkomsten zal het bepalen zijn van een Nederlands onderzoeksprogramma voor “Design Innovation for Healthcare” waarbij innovaties voor ontwikkelingsgerichte zorg en revalidatie in bredere zin centraal zullen staan.

Workshops eindsymposium Meedoen=Groeien!
1. Ontwerpend onderzoeken in de zorg: Wat is dat en wat levert dat op?
2. Kinderen aan het woord: Co-design met en voor kinderen en gezinnen.
3. Hoe ontwerp je voor ontwikkelingsgerichte zorg?
4. Van idee naar realisatie: hoe vermarkt je zorginnovaties en hoe schaal je deze op?
5. Samen doorgroeien! Op zoek naar nieuwe kansen voor innovaties in de zorg.
 
Doorgroeien
Heeft u interesse om bij dit eindsymposium aanwezig te zijn, meld u dan aan via Eventbrite . Geef bij uw inschrijving tevens aan welke workshops  u bij wilt wonen. Het aantal beschikbare plaatsen voor het eindsymposium is beperkt dus wacht niet te lang met aanmelden.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en kijken ernaar uit om met elkaar door te groeien. Door middel van innovatieve oplossingen helpen wij om kinderen met kanker of een andere chronische ziekte zich te blijven ontwikkelen.

Tot 30 november!
 
Met vriendelijke groet,
 
Danielle Schutgens      &       Mechteld van den Beld
Directeur HandicapNL           Voorzitter Stuurgroep "Meedoen=Groeien!"
 
 
PS het aantal plekken voor het eindsymposium is beperkt dus wacht niet te lang met aanmelden. Vol = vol.
 http://www.meedoenisgroeien.nl/symposium/
 

Agenda

meer »