Nieuws

Team Rijndam Racers wint HandbikeBattle in Oostenrijk

26 juni 2017

De Rijndam Racers hebben donderdag 22 juni 2017 de HandbikeBattle gewonnen. Tijdens de vijfde editie van de HandbikeBattle zette het team van Rijndam Revalidatie de beste tijd neer. De HandbikeBattle is een twintig kilometer lange rit door het Kaunertal in Oostenrijk met bijna 1.000 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent, waarin teams van diverse revalidatiecentra tegen elkaar strijden.
 
Meer bekendheid
De Rijndam Racers zijn vanaf het begin af aan deelnemers van de HandbikeBattle. Teamcaptain John Jongeneel deed dit jaar voor de derde keer mee. Hij werd eerste in de categorie H4 en derde bij de mannen. “Ik ben heel trots op iedereen van het team. Met elkaar hebben wij deze bijzondere prestatie geleverd,” aldus John. Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan sporten met een dwarslaesie en amputatie in het algemeen, en handbiken specifiek.
 
HandbikeBattle
Op donderdag 22 juni vond de vijfde editie van de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan over een tocht van twintig kilometer met een hoogteverschil van bijna 1.000 meter. Zij gaan in een vast-frame handbike, en dus volledig op armkracht, de berg op. Dit jaar gingen in de teamwedstrijd twaalf Nederlandse revalidatiecentra de strijd met elkaar aan. De teams bestaan veelal uit mensen die nog revalideren of hun revalidatie recent hebben afgerond. Voor het HandbikeBattle klassement worden de beste vier eindtijden van de teamdeelnemers opgeteld.

Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op www.rijndamracers.nl.