Nieuws

Team Rijndam Racers wint opnieuw HandbikeBattle in Oostenrijk

18 juni 2018 / “Een loodzwaar en bloedstollend evenement gefietst door fascinerende mensen”

De Rijndam Racers hebben donderdag 14 juni 2018 voor het tweede jaar op rij de HandbikeBattle gewonnen. Het Rotterdamse team, bestaande uit zes handbikers met een lichamelijke beperking, ging de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht. Tijdens de 20 km lange rit met hellingen tot 18% strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit Nederland.

Overwinningen van debutanten
Tijdens deze zesde editie van de HandbikeBattle zette het team van Rijndam Revalidatie de beste tijd neer. De Rijndam Racers zijn vanaf het begin af aan al deelnemers van de HandbikeBattle. Dit jaar bestond het team uit zes debutanten. De nieuwkomers hebben zich de afgelopen maanden goed voorbereid, onder begeleiding van ervaren behandelaars van Rijndam en teamcaptain, John Jongeneel. “Ik heb mensen zwaar over hun eigen grenzen zien gaan, prachtig! Ik ben zo trots op dit debutantenteam”, vertelt John.

Behalve de teamwinst, werden Andres Pinxteren en Robert van der Hoek van de Rijndam Racers eerste in hun categorie. “Het is een loodzwaar en bloedstollend evenement gefietst door fascinerende mensen. Daarom is meedoen belangrijker dan winnen”, geeft Robert aan. Deelneemster Kubra Murt voegt toe: “Ik heb nu het gevoel, dat ik mentaal niet meer te breken ben”.

HandbikBattle
De HandbikeBattle vindt jaarlijks plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gaan in een vast-frame handbike, en dus volledig op armkracht, de berg op. Dit jaar gingen in de teamwedstrijd twaalf Nederlandse revalidatiecentra de strijd met elkaar aan. De teams bestaan veelal uit mensen die nog revalideren of hun revalidatie recent hebben afgerond. Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan handbiken met een dwarslaesie. Meer informatie over de Rijndam Racers is te vinden op www.rijndamracers.nl.