Nieuws

Uniek Sporten lanceert sporthulpmiddelen platform

25 maart 2021

Het Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft met Gehandicaptensport Nederland, Special Heroes en de Esther Vergeer Foundation de situatie rond sporten met een beperking geïnventariseerd.

In een enquête zeggen gemeenten dat ze onvoldoende overzicht hebben en te weinig inzicht in een kleine doelgroep. Het gevolg is dat tienduizenden mensen met een beperking niet sporten, omdat ze niet de juiste hulp krijgen.

Uniek Sporten lanceert daarom een hulpmiddelenplatform: Uniek Sporten Hulpmiddelen. Een platform waar men terecht kan voor advies, aanvraag én de financiële afhandeling.

Uniek Sporten Hulpmiddelen ondersteunt mensen in hun zoektocht naar het juiste sporthulpmiddel. Het platform maakt kennis van sporthulpmiddelen, begeleiding van aanvraagtrajecten en aanvullende financiering op één plek beschikbaar. Ook met de komst van dit nieuwe hulpmiddelenplatform houden zorgverzekeraars en gemeenten hun verantwoordelijkheid en zijn zij verplicht de rechten van mensen met een beperking te beschermen en uitvoering aan te geven.

Meer informatie is te vinden op www.unieksporten.nl/hulpmiddelen