Nieuws

Veel goede innovatievoorbeelden op invitational conference

05 februari 2015

Op woensdag 4 februari 2015 organiseerde de NVZ een invitational conference over het thema innovatie. De nadruk van deze conferentie lag op de vraag hoe innovaties nog beter verspreid en ingezet kunnen worden in het ziekenhuis.

Innovatie (NVZ)Ruim 250 bestuurders van ziekenhuizen en categorale instellingen en stakeholders waren aanwezig in TivoliVredenburg Utrecht. Sprekers waren onder andere NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy en Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Een belangrijk onderdeel van de invitational vormde het delen van  goede voorbeelden. Uit de ruim 130 ingediende voorbeelden, werden er 36 gepresenteerd in de vorm van presentaties en posters. Hierbij werden opvallend veel goede voorbeelden uit de revalidatiesector getoond, zoals de knowledge brokers, DJ Fiero en de Grail. Een compleet overzicht van de getoonde 'goede innovatievoorbeelden’ vindt u op de website van de NVZ. Ook na de invitational zal de NVZ het thema innovatie aandacht blijven geven, via een op te richten innovatienetwerk.
 
Meer informatie: Karin van Londen, sr. communicatieadviseur.