Nieuws

Versterken zelfredzaamheid en mantelzorg centraal in Week Chronisch Zieken

28 mei 2014

De Week Chronisch Zieken vindt dit jaar plaats van 7 t/m 13 november 2014. In die week staat het versterken van zelfredzaamheid en mantelzorg centraal.

Iedereen die te maken heeft met een chronische ziekte of handicap, ziet veel veranderingen op zich afkomen. Door nieuwe wet- en regelgeving zijn vernieuwende ideeën hard nodig. Innovatie is dan ook het thema van de activiteiten die gedurende deze week in het hele land georganiseerd worden.

Op 10 november 2014 vindt tijdens een gecombineerd evenement de veel bezochte Nationale Zorgvernieuwingsdag plaats. Het publiek op deze dag kiest wie er € 75.000 wint om een vernieuwend idee uit te voeren. Dat idee moet mensen beter in staat stellen te zorgen voor elkaar, het thema van deze editie. De genomineerden, geselecteerd uit 291 inzendingen, worden die dag bekend gemaakt.

Ook zijn er workshops en is er een fondsenmarkt om zoveel mogelijk ideeën verder te brengen die zijn ingestuurd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is een gezamenlijk initiatief van ZonMw en VSBfonds. Meer informatie vindt u op www.chronischziek.nl en www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl/de-dag.