Publicaties

Revalidatie Nederland geeft diverse publicaties uit. U vindt ze in dit hoofdstuk. U kunt hier de publicaties als PDF downloaden. Voor films verwijzen we u naar ons kanaal op youtube. Revalidatie Magazine, de digitale kwartaaluitgave van de revalidatiesector, is te vinden op www.revalidatiemagazine.nl. 

Revalidatie Magazine (RM) nr. 1 2018

22 maart 2018 |

Revalidatie Magazine (RM) nr. 1 2018Het maartnummer van Revalidatie Magazine is verschenen. In dit nummer leest u onder meer een artikel over Koos Alberts (71), zanger van het levenslied. Hij kreeg op zijn veertigste een ernstig ongeluk en zit sindsdien in een rolstoel. Daarnaast staat er een artikel in over het effect van hartrevalidatie. Ook gaat een artikel over de behandelmodule gezonder en actiever leven met intensieve coaching. Bovendien is er aandacht voor technologie. De revalidatietechnologie speelt steeds beter in op de situatie van de individuele patiënt. ‘Dit geeft hem of haar meer de regie over eigen leven’, stelt Hans Rietman, hoogleraar Revalidatiegeneeskunde en technologie aan de Universiteit Twente en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen.
 
Verder in dit nummer:
Vlog van Inez van der Ham over poep- en plasproblemen bij kinderen – Nieuwe voorzitter van Revalidatie Nederland, Dorine Wekking – Nieuw meetinstrument voor nog betere zorg – Het leven na een coma – Een roostervrij ochtendritueel - Thuis revalideren na een CVA – Alles onder één dak voor kinderen met een beperking – Column Marc de Hond: Het geheim van acceptatie – Column Masja van het Hoofd, Parkinsonvereniging: Meer revalidatie wenselijk bij Parkinson – Nieuw ALS expertisenetwerk – RN Scholingsprogramma voor stakeholders – Nederlandse versie CPChild – Goede follow-up nodig na zenuwschade bij geboorte
 
Revalidatie Magazine is online te lezen via www.revalidatiemagazine.nl. Het magazine wordt ook voor de tablet aangeboden via een speciale app. U kunt de app gratis downloaden voor zowel IOS als Android. U kunt zich via de website www.revalidatiemagazine.nl bovendien gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief, die ieder kwartaal verschijnt.