08 Symposium Hersenschudding: Niets aan de hand toch?

08 maart 2017

Symposium Hersenschudding: Niets aan de hand toch?

Jaarlijks worden tenminste 12.000 kinderen en jongvolwassenen in een Nederlands ziekenhuis gezien na een hersenschudding. Over de impact van een hersenschudding wordt steeds meer bekend. Daarom dit symposium over onder andere classificatie, diversiteit aan mogelijke gevolgen, risicofactoren en behandelmogelijkheden.

Tijdens het symposium zal drs. Maayke Hunsfeld (kinderneuroloog Erasmus MC-Sophia) meer inzicht geven in hersenschudding bij kinderen en jongeren en gaan drs. Frederike van Markus (revalidatiearts Sophia Revalidatie) en drs. Suzanne Lambregts (revalidatiearts Revant Breda) dieper in op persisterende klachten en leefstijladviezen. Vervolgens wordt in korte presentaties belicht wat wij nu weten over o.a. vermoeidheid en slaap, hoofd- en nekpijn, risicofactoren voor neurocognitieve beperkingen, screening van bewegen en het belang van psycho educatie en lotgenotencontact.

In het middagprogramma worden tijdens workshops onderwerpen verdiept, die inspireren tot toepassing.

Georganiseerd door het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool, met medewerking van de Hersenstichting, De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie.

Woensdag 8 maart 2017
Tijdens de Brain Awareness Week
Locatie: De Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag
Meer informatie