Nieuws

Dorine Wekking nieuwe voorzitter Revalidatie Nederland

18 december 2017


Mevrouw mr. T.E.M. (Dorine) Wekking volgt per 1 januari 2018 de heer drs. H.J. (Heino) van Essen op als voorzitter van Revalidatie Nederland. Van Essen is 6 jaar voorzitter geweest van Revalidatie Nederland.

 
Mevrouw Wekking is als executive coach verbonden aan Quist Leading Humans. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in HR bij internationale bedrijven zoals Shell, KPN en Aon, laatstelijk als HR directeur en lid van het executive commitee en bestuurder van hun pensioenfonds. Verder heeft ze ruime toezichthoudende ervaring en is ze op dit moment onder andere lid van de Raad van Toezicht van de Reinier Haga Groep.
 
Mevrouw Wekking heeft na haar studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.
 
Revalidatie Nederland gaat komend jaar aan de slag met de toekomstscenario’s die dit jaar zijn ontwikkeld en heeft hele scherpe ambities voor de sector geformuleerd. De patiënteninbreng wordt gewaarborgd, netwerkrevalidatie wordt ingezet, de transparantie wordt verder doorgevoerd en het innovatievermogen wordt optimaal ingezet. De sector wil op deze punten voorop lopen in de zorg. Revalidatie Nederland is zeer verheugd met de benoeming van mevrouw Wekking. Met haar achtergrond en energie kan zij een sterke voortrekkersrol bij het waarmaken van deze ambities gaan vervullen.
 
Revalidatie Nederland is de branchevereniging voor de revalidatie en zet zich in voor de belangen van haar leden, gericht op het aanbieden van zo goed mogelijke revalidatiezorg. Revalidatie Nederland heeft 37 leden, waaronder alle revalidatiecentra in Nederland, een aantal ziekenhuizen en enkele ZBC’s.