Nieuws

Drie neuropsychologen op internationaal congres

16 juli 2018

Neuropsychologen van Klimmendaal prof. dr. Luciano Fasotti, dr. Nikita Frankenmolen en dr. Dirk Bertens zijn op het internationale WFNR- en INS-congres in Praag, waar zij hun resultaten van verschillende wetenschappelijke onderzoeken zullen presenteren. Het congres wordt georganiseerd door de internationale neuropsychologische society.

Nikita Frankenmolen geeft een (mondelinge) presentatie over geheugenstrategietraining. Zij is onlangs gepromoveerd op onderzoek dat laat zien dat geheugenstrategietraining bijdraagt aan een betere behandeling van geheugenklachten bij ouderen.

Dirk Bertens presenteert twee wetenschappelijke posters. De eerste poster gaat over een braingame tegen overprikkeling. Door middel van de game leren patiënten om hun aandacht te richten op relevante prikkels en om niet-relevante prikkels te negeren.
De tweede poster gaat over een experimentele foutloos leren-taak. Foutloos leren is een instructiemethode waarbij fouten worden voorkomen tijdens het aanleren van alledaagse taken. Uit onderzoek blijkt dat deze methode voor mensen met hersenletsel effectiever is dan het 'trial-and-error' leren.

Lees meer over de geheugenstrategietraining.
Lees meer over de braingame tegen overprikkeling.
Lees meer over foutloos leren.