Nieuws

E-revalidatieprijs voor ´Een ruimere blik met Google Glass’ van Heliomare

13 maart 2014

Het Revalidatiefonds heeft tijdens het symposium ‘E-revalidatie: blik op de toekomst’ voor de eerste keer de E-revalidatieprijs uitgereikt. Revalidatiearts Willemijn Faber van Heliomare ontving uit handen van Sara van der Weerd, projectadviseur van het Revalidatiefonds en juryvoorzitter, een bijdrage van € 10.000,- voor het project ‘Een ruimere blik met Google Glass’.

Met dit project wil Heliomare bereiken dat mensen met verlamming van armen en benen of met een beperkte handfunctie minder afhankelijk zijn van hulpverleners en mantelzorgers. Google Glass stelt hen onder andere in staat om te telefoneren, te browsen, te mailen en muziek te luisteren.

Sara van der Weerd: “Het project heeft een groot bereik en er is veel potentie om een mooie applicatie te ontwikkelen waarbij Google Glass wordt ingezet om de zelfredzaamheid van mensen met een beperking (met name met beperkte of geen arm/hand-functie) te verbeteren. En het past uitstekend bij het thema van het symposium: E-revalidatie: blik op de toekomst, dus bijna letterlijk een blik op de toekomst.” Willemijn Faber van Heliomare is erg blij met de prijs: “Fantastisch dat patiënten van Heliomare met een hoge dwarslaesie de beschikking kunnen krijgen over Google Glass.”
 
 Meer informatie: Karin van Londen, sr. communicatieadviseur.