Nieuws

Fasotti ontvangt Betto Deelmanprijs 2017

22 mei 2017

Klinisch neuropsycholoog Luciano Fasotti van Klimmendaal ontving op vrijdag 19 mei de Betto Deelmanprijs 2017 van Paul Eling, voorzitter van Stichting Neuropsychologie Nederland. Fasotti kreeg de prestigieuze prijs vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland en in het bijzonder op het gebied van de revalidatie.

Over Luciano Fasotti
Luciano Fasotti (Genk, België, 1952) studeerde experimentele psychologie aan de Università degli Studi in Padova en aan de universiteit van Würzburg en werkte na zijn opleiding dertien jaar als research- en later als klinisch neuropsycholoog bij het Instituut voor Revalidatievraagstukken en het revalidatiecentrum in Hoensbroek. Hij promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op een proefschrift over cognitieve problemen bij patiënten met frontaalkwablesies.

Vanaf 1995 tot 2012 was Fasotti coördinator van het cognitief revalidatieonderzoek bij SMK-research, de onderzoekstak van de Sint Maartenskliniek. In 2000 richtte hij het Ambulant Centrum Hersenletsel Nijmegen (ACHN) van de Sint Maartenskliniek op. In 2004 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Klinische Neuropsychologie, in het bijzonder cognitieve revalidatie. Hij begeleidde promotieonderzoeken op verschillende klinisch neuropsychologische thema’s, zoals cognitieve revalidatie, neglect en vermoeidheid na hersenletsel. In 2012 maakte hij de overstap naar Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Over cognitieve revalidatie
Fasotti is bij Klimmendaal werkzaam als klinisch neuropsycholoog. Hij maakt deel uit van het revalidatieteam Volwassenen en is onder andere betrokken bij cognitieve revalidatiebehandeling. Cognitieve revalidatie wil zeggen behandeling van gevolgen van hersenletsel die niet altijd direct zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Denk hierbij aan problemen met het geheugen, de concentratie, planning en communicatie. Meer informatie over cognitieve revalidatiebehandeling leest u op deze pagina.