Nieuws

Foto expositie Reade, locatie Dr. Jan van Breemenstraat

03 maart 2015 / De trots en eigenheid van de mensen uit Papoea Nieuw Guinea

Vera van der Sterren (1984) werkt in Reade als fysiotherapeut op de dwarslaesie-afdeling en is daarnaast amateurfotograaf met een passie voor reisfotografie. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar het fotograferen van landschappen, dieren en inheemse volkenn. In 2014 heeft Vera vijf maanden rondgetrokken door Oceanië, waarbij Papoea Nieuw Guinea met zijn unieke cultuur het hoogtepunt was.

Papoea Nieuw Guinea ligt  ten noorden van Australië, en is onderdeel van het tropische eiland Nieuw Guinea. Het land heeft prachtige flora en fauna te bieden, waaronder de paradijsvogels. Maar wat het land écht uniek maakt is de kleurrijke bevolking! Er worden meer dan 800 verschillende talen gesproken in Papoea Nieuw Guinea en in het land leven honderden traditionele sociale groepen of stammen, die slechts recent in contact zijn gekomen met de Westerse wereld. Door de diversiteit aan stammen hebben zich veel verschillende stijlen en vormen van culturele expressie ontwikkeld; iedere groep heeft zijn eigen uitingen van kunst, dans, wapens, gewoonten, singsings, muziek ed. Tegenwoordig hebben Westerse invloeden ook het dagelijks leven van de mensen in Papoea beïnvloed, maar veel mensen voelen zich nog steeds sterk verbonden met hun stamafkomst en cultuur. 

In de expositie worden diverse potretfoto’s van verschillende stammen en ‘locals’ getoond, waarbij Vera de trots en eigenheid van de mensen uit Papoea Nieuw Guinea wil laten zien. Geniet van haar expositie en… Expect the Unexpected!

Voor meer informatie over de foto’s, prijzen of andere vragen kunt u een email sturen naar veravdsterren@gmail.com of een kijkje nemen op de website: veravdsterren.wix.com/travelphotography