Nieuws

Game Jam voor unieke virtuele loopomgeving GRAIL

09 maart 2016

Game Jam voor unieke virtuele loopomgeving GRAIL

Wil jij revalidatiepatiënten helpen om verder in beweging te komen? Kom dan naar onze Game Jam in het weekend van 15 – 17 april 2016 en help om een nieuwe game te maken voor onze GRAIL. Met de GRAIL, een virtuele loopomgeving, kunnen patiënten die problemen hebben met lopen of balans sneller revalideren. Niet in een oefenzaal of op straat, maar in een veilige virtuele omgeving met betere loopbewegingen als resultaat. Bekijk de website voor meer info over de GRAIL.
 
Waarom een Game Jam?
De GRAIL bevat al enkele games, maar onze patiënten en behandelaars hebben nieuwe spellen nodig die het oefenen nog leuker en spannender maken. Want hoe leuker de oefeningen zijn, des te langer en beter oefenen de patiënten. Met als eindresultaat dat zij ook thuis verder in beweging kunnen komen en blijven. Daarom organisereert de Maartenskliniek deze Game Jam van 15 – 17 april.
 
8 teams
Er kunnen maximaal 8 teams meedoen van elk tussen de 3 en 5 personen. De deelnemende teams krijgen vooraf voorlichting over medische problematiek en randvoorwaarden van de games voor de patiënten. Daarnaast zal MotekForce Link, de leverancier van de GRAIL, een specifieke voorlichting geven over hoe de GRAIL te programmeren is. Medische en technische staf zijn het hele weekend aanwezig om vragen te beantwoorden.

Prijzen
Het winnende team krijgt niet alleen de kans om het gameconcept compleet uit te werken samen met MotekForce Link, maar ontvangt ook een geldprijs van EUR 5.000. De winnaars van de tweede en derde plaats gaan overigens ook niet met lege handen naar huis. Nummer 2 wint EUR 2.000 en de derde prijs is een geldbedrag van EUR 500.

WIE - Studenten  en Jonge Ondernemers met kennis van en ervaring met het maken van games
WAT - Game Jam
WANNEER  - 5 – 17 april 2016
WAAR - Sint Maartenskliniek, Hengstdal 3, Ubbergen (bij Nijmegen)
WAAROM - Omdat we kinderen en volwassenen met een beperking in houding en beweging verder in beweging willen leren komen met de GRAIL, een virtuele loopomgeving. En daarvoor is een nieuwe game nodig!
HOE - In teamverband ontwikkel je, met steun van medische en technische professionals, in één weekend een prototype van je game
EN - Niet alleen wordt de winnende game verder ontwikkeld, maar er vallen ook mooie geldprijzen te winnen!

Meld je aan!
Als jij zorgt voor een topteam dat de beste game kan ontwikkelen voor onze GRAIL, dan zorgt de Maartenskliniek voor de catering, slaapplaatsen en een onvergetelijke ervaring waar je met veel plezier op zult terugkijken.
Meld je nu aan!
 
Meer info:
Facebook
LinkedIn
 
Vragen:
Remco Hoogendijk