Nieuws

Groot aanbod tijdens Serious Gaming Experience bij Rijndam Revalidatie

21 april 2015

Op dinsdag 21 april demonsteren meer dan vijftien bedrijven een groot aanbod op gebied van serious gaming bij Rijndam Revalidatie. Bij revalidatie is het belangrijk om lichaamsfuncties gericht en intensief te trainen. Doordat patiënten vaak langdurig dezelfde oefeningen herhalen, kunnen deze eentonig worden. Serious gaming zorgt ervoor dat revalideren leuk en uitdagend wordt.
 
Laatste ontwikkelingen
Op dinsdag 21 april kunnen geïnteresseerden niet alleen kennismaken met serious gaming in de revalidatie, maar ook zelf uitproberen. Er staan computers die worden aangestuurd door een aangepaste controller, kussen of handschoen. De interactieve lichtmuur en led lampen met bewegingssensoren laten zien hoe lichaamsbeweging wordt gestimuleerd. Ook de door Rijndam medeontwikkelde GroovTube kan worden uitgeprobeerd. Dit is een uniek middel om via de iPad ademhaling en mondmotoriek zichtbaar te maken en te trainen.
 
Positieve resultaten
Serious gaming zorgt ervoor dat mensen meer plezier beleven aan het trainen. Waar de reguliere oefeningen vaak als eentonig of saai worden ervaren, zorgt de spelsituatie ervoor dat het uitdagend en leuk is om te doen. Ook leidt het oefenen met games tot een meer natuurlijke manier van bewegen, omdat de patiënt een cognitieve taak krijgt en minder geconcentreerd is op de te maken beweging.
 
Aanmelden
De Serious Gaming Experience is kosteloos en vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur in de sporthal van Rijndam Revalidatie, Westersingel 300, Rotterdam. Op www.rijndam.nl/seriousgaming staan het volledige programma en het aanmeldformulier.
 
Innovatiecentrum
Op gebied van innovatie werken Rijndam en het Erasmus MC nauw samen binnen het Innovatiecentrum Revalidatie. Het centrum richt zich op de nieuwste ontwikkelingen binnen de revalidatie en levert hieraan ook een bijdrage. Dit wordt gedaan met behulp van wetenschappelijk onderzoek en door ideeën van eigen medewerkers toe te passen in de praktijk. Op deze manier kan Rijndam topzorg leveren en de behandeling van patiënten blijven verbeteren.