Nieuws

Máxima maakt kennis met innovatie in de revalidatie

20 januari 2017

Vorstelijke kennismaking met innovatie in revalidatie: robotica, virtual reality, telemedicine en gangbeeldlab in @revalidatiecentrumroessingh
Lees erover in Revalidatie Magazine


 
Op 22 november bracht koningin Máxima een werkbezoek aan revalidatiecentrum Roessingh en Roessingh Research and Development in Enschede. Onderwerp van het bezoek: innovatie in de revalidatie. 
 
Tijdens het bezoek sprak de koningin met revalidanten, behandelaars, onderzoekers en bestuurders. Ze kreeg verschillende demonstraties, onder andere in het gangbeeldlab, waar heel precies het looppatroon en de loopbeweging in kaart kunnen worden gebracht. Ook werd gedemonstreerd hoe innovatieve ontwikkelingen op het gebied van robotica, virtual reality en telemedicine kunnen worden toegepast in de revalidatie. Getoond werden onder meer twee robotische toepassingen voor mensen met een beperkte arm- en handfunctie na bijvoorbeeld een beroerte: de ArmeoBoom, een oefenapparaat dat de arm slim ondersteunt zodat armbewegingen beter kunnen worden getraind, en de ironHand, een robotische handschoen die de handfunctie kan versterken bij dagelijkse handelingen.  
 
Over de foto:
HandsOn, een therapeutische revalidatiegame voor het trainen van de arm- en handfunctie van kinderen met cerebrale parese. Kinderen besturen de game door het oppakken en verplaatsen van objecten. 

 
RTV Oost besteedde aandacht aan het werkbezoek

Bron: Revalidatie Magazine (RM) nr. 4 2016