Nieuws

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink bezoekt revalidatiesector

31 oktober 2019

Op dinsdag 29 oktober jongstleden bracht Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink op uitnodiging van Revalidatie Nederland een bezoek aan De Hoogstraat Revalidatie. Daar spraken we over de medisch specialistische revalidatie, de trots en de zorgen in onze sector en over revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel bij volwassenen en kinderen.

Rick sprak ook met enkele patiënteMinister van Gehandicaptenzaken Rick Brink bezoekt revalidatiesectorn en professionals. Hij was zeer onder de indruk van de bevlogenheid van het personeel en de veerkracht en wilskracht van de revalidanten. Naast een delegatie vanuit Revalidatie Nederland en De Hoogstraat Revalidatie waren ook de communicatieadviseur van KRO/NCRV, een fotograaf, een cameravrouw en een journalist van de Gooi en Eemlander aanwezig.
 
Rick streeft in zijn rol als minister van Gehandicaptenzaken naar een inclusieve samenleving. Dat sluit aan bij de doelstelling van onze sector, waarin wij ernaar streven dat mensen weer zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Waar mogelijk kunnen we elkaar ondersteunen. Rick heeft inmiddels goede contacten met allerlei belanghebbende partijen en met de politiek in Den Haag.
 
De Minister van Gehandicaptenzaken is een initiatief van KRO/NCRV. De Minister van Gehandicaptenzaken geeft een jaar sturing aan het bevorderen van een inclusieve samenleving (op alle fronten), ondersteund door een eigen ‘ministerie’ bij KRO-NCRV.
 
Meer informatie: Karin van Londen, sr. communicatieadviseur.