Nieuws

Negende editie Het Beste Zorgidee van start

05 september 2016

Het Beste Zorgidee nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan tot 28 september aanstaande ideeën insturen via de website van Het Beste Zorgidee.

De jury kiest de vijf meest innovatieve ideeën, waarna het aan het Nederlandse publiek is om het allerbeste idee te kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Om kans te maken, moet een idee een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg. Ideeën kunnen te maken hebben met bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. De laatste jaren bieden technologische ontwikkelingen oneindig veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld apps helpen om meer te bewegen, gezonder te eten, maar ook te ontspannen.

Vorig jaar won het Thuiskomertje, een speciaal polsbandje met een chip die een favoriet stuk muziek laat horen op het moment dat een patiënt zijn of haar eigen deur nadert. Andere winnende ideeën zijn bijvoorbeeld een belevingskussen voor dementerende ouderen, het mitella-T-shirt of het sealen van medicijnen inclusief een thermometerchip, waardoor ongebruikte medicijnen kunnen worden hergebruikt.

Het Beste Zorgidee is de eerste wedstrijd waar juist patiënten, consumenten en zorgverleners wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken.

Ga naar Het Beste Zorgidee
 
Meer informatie: Karin van Londen, sr. communicatieadviseur.