Nieuws

Nicole Voet wint PhD Award

13 november 2017

Revalidatiearts Nicole Voet heeft de prestigieuze PhD Award Rehabilitation Medicine 2017 gewonnen!

Met de nominatie van de Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) was haar proefschrift beoordeeld als het beste en meest aansprekende proefschrift op het gebied van revalidatiegeneeskunde in Nederland van het afgelopen jaar. Afgelopen vrijdag presenteerde zij tijdens het internationale ‘Joint congress of the DCRM, BNF-PRM and RBSPRM' in Maastricht de resultaten van haar promotieonderzoek naar FSHD en werd zij tot winnaar gekozen.

Namens alle collega's van Klimmendaal willen wij Nicole van harte feliciteren met deze award!

Lees hieronder het persoonlijke verhaal van Nicole over deze bijzondere dag:

"Het leven van een onderzoeker gaat niet over rozen. Niet gezellig dineren met je collega’s, maar eenzaam aan een tafeltje in het lege restaurant van het hotel. Maar, heb geen medelijden. Het is mijn eigen keuze. Want de volgende dag moet ik in 15 minuten negen jaar onderzoek presenteren, als genomineerde voor de PhD Award Rehabilitation Medicine. Tot vorig jaar nog een Nederlandse prijs, maar sinds dit jaar, gelijktijdig met internationalisering van het congres, een internationale prijs. Mijn medegenomineerden zijn afkomstig uit Belgie en de Baltische staten. Ik kies voor een prikkelarme avond voorafgaande aan de competitie. Het voelt als de aanloop naar een triathlon. Een gezonde dosis spanning.

De ochtend van de presentatie sjouw ik mijn koffer, waar ik zelf in pas, de lift uit. Collega’s kijken me lachend aan. Wat ik allemaal bij me heb? Heel veel kleding en schoenen, ik wil op de dag zelf kunnen kiezen voor een outfit en schoenen. En, geleerd uit het verleden, niet gehinderd worden door een “Voetje”, oftwel tandpasta of etensvlekken op je sjieke kleding. Heb ik in ieder geval nog reservekleding bij me.

De volgende ochtend, in het grote auditorium, voorafgaande aan de presentatie ben ik duidelijk niet de enige die gespannen is. De dame uit de Baltische staten staat samen met mij in de technische ruimte, waar de presentatie wordt voorbereid om getoond te worden. We ijsberen allebei op een neer. De presentator voor ons neemt alle tijd voor de voorbereiding. Als dit eindelijk gereed is steken we in een reflex allebei ons USB stickje richting de technische man. Ik laat de Baltische dame voor. Zij is volgens mij nog een stukje meer zenuwachtig. Ze trekt wit weg als ze hoort dat ze geen gebruik kan maken van de “presentation mode”. Voor de niet ingewijden onder ons: dit is een functie van powerpoint waarbij je je eigen notities voor je in beeld hebt. Mijn onderzoek kan ik dromen, sterker nog, ik droom er letterlijk wel eens over. Wel moet ik even slikken als ik hoor dat we, in plaats van de beloofde 15, maar 12 minuten voor de presentatie hebben. Dat is vast een stress test, gaat door me heen, want we krijgen strafpunten als we ons niet aan de tijd houden. Ik neem me voor geen slides over te slaan, maar mijn verhaal iets in te dikken, niet te verwarren met aandikken