Nieuws

Nieuw revalidatiesysteem voor militairen

05 juni 2008

De secretaris-generaal van het ministerie van Defensie, Ton Annink opent 6 juni in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn het nieuwe CAREN systeem.


Virtueel oefenen
Met CAREN (Computer Assisted Rehabilitarion Environment) kunnen revaliderende patiënten oefenen in een virtuele omgeving.


Stimulerender
Het Militair Revalidatie Centrum (MRC) is het eerste revalidatiecentrum in Europa dat een dergelijke techniek gebruikt. Dit systeem werkt stimulerender dan huidige revalidatievoorzieningen, waardoor het revalidatieproces versneld kan worden.


Innovatie
MRC Aardenburg doet een innovatieve stap voorwaarts, waarbij zij een grote spin-off verwacht voor zowel militaire- als burger revaliderende patiënten.


Defensie wil geblesseerde en gewonde militairen de best mogelijke behandeling geven. Dit geldt voor de militair die nu actief is in Afghanistan, veteranen, maar ook voor de net opgekomen rekruut die een blessure oploopt tijdens zijn opleiding. Met de aanschaf van het CAREN systeem kan het Militair Revalidatie Centrum zich meten met de besten in de wereld.


Meer informatie: www.defensie.nl & www.mrc.nl